Edellinen
Seuraava

Tämä talo sijaitsee Tammelassa, Saaren kylässä, Pyhäjärven ja Kuivajärven läheisyydessä, 2190 m²:n loivalla, eteläisellä rinnetontilla ja soveltuu näin vakituiseksi kodiksi tai tasokkaaksi kakkosasunnoksi.

Täällä voit tehdä etätöitä valokuidun nopeudella, elää idyllisessä maalaismaisemassa. Pihasta näköyhteys Määrlammiin. Paikalla rakennettu talo on valmistunut 1992. Tilaa löytyy 80/144 m². Näihin neliöihin mahtuu olohuone, keittiö, kaksi makuuhuonetta, pesuhuone, sauna, wc, iso eteisaula, autotalli, verstas/ kellari, kuisti ja parveke. Talo on hyvässä kunnossa ja kuntotutkimus vastikään tehty. Pihassa puuliiteri/varasto ja huvimaja. Tilalla on paljon oikeuksia yhteisiin vesialueisiin mm: Saaren salmeen Pyhäjärvellä, Ruostejärveen jne. Tammelan keskustaan noin 6 km ja koulukin löytyy.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Portaantie 658, Tammela, Saari. (31340 Tammela Porras)
Alue / kaavoitus:Kohde sijaitsee Tammelan kunnan Saaren kylässä, (Portaan keskustaan n. 3km.) yleiskaava-alueella. Rakennuksen loppukatselmus on suoritettu ja dokumentti nähtävillä.
Tyyppi / pinta-ala:Tilat yhdessä tasossa, lukuun ottamatta autotallia ja varastotiloja. Olohuone, keittiö, kaksi makuuhuonetta, pesuhuone, sauna, wc, iso eteisaula, parveke ja kuisti. Alakerrassa autotalli ja verstas/varastotila. Huoneistoala 80 m² / kokonaisala 144 m². Lisäksi puuliiteri/varasto ja huvimaja.
Kiinteistötunnus:834-434-1-323 Kukkurankulma niminen tila.
Kiinnitykset:Rasitustodistuksen mukaan tilaan ei kohdistu kiinnityksiä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset:Puuliiteri/varasto ja huvimaja.
Tontin kuvaus / koko:Ensinnäkin tilan sijainti on aivan upea, eteläinen loiva rinne, josta näköala Määrlammille. Pinta-alaa on 2190 m². Valoisa, aurinkoinen tontti peltojen ympäröimänä.
Ranta / järvi:OIKEUDET: Yhteinen vesialue 834-434-876-1 Saaren yhteinen vesialue ja vesijättö, yhteensä 5 palstaa ja huikeilla sijanneilla, mm. Saaren Salmi Pyhäjärvellä, Rajalammi, Ruostejärvi ja Leppilampi. Yhteinen vesialue 834-434-876-2 Määrlammi, Tanilanlammi jne. (Osakasluettelo vahvistamaton).
Parveke / terassi:Olohuoneesta päästään etelään katsovalle parvekkeelle ja eteesi avautuvat upeat peltomaisemat. Sisääntulon yhteydessä katettu, osin lasitettu terassi, jolta näkymä Määrlammille, (ainakin talvisaikaan).
Olohuone:Tilava olohuone, jonne etelänsuuntaiset ikkunat päästävät päivänvalon hienosti sisään. Lautalattia, seinissä tervaleppäpaneelit, katto paneloitu. Varaavan vuolukivisen leivinuunitakan jatkeena tiiliseinää.
Makuuhuoneet:Kaksi makuuhuonetta sisääntulon oikealla puolella, joissa myös lautalattiat, seinät tapetoidut ja paneelikatot. Toisessa seinällinen kaapistoja.
Keittiö:Keittiö avautuu osin olohuoneeseen ja keittiön perältä on kulku pesuhuoneeseen ja saunaan. Täällä myös lautalattia ja paneelikatto. Vaaleat kaapistot ja harmaat välitilalaatat. Kodinkoneina jääkaappi/ pakastin, sähköliesi, liesituuletin ja astianpesukone. Kaikki keittiökoneet on uusittu 5-8 vuotta sitten.
Saunaosasto:Saunassa sähkölämmitteinen kiuas (uusittu) ja varaus puulämmitteiselle kiukaalle. Seinät ja katto paneloidut, kiukaan taustalla tiili ja lattia laatoitettu.
Peseytymistilat:Pesuhuoneessa laattalattia, seinät kaakeloitu ja paneelikatto. Vesivaraaja, joka myös uusittu on sijoitettu pesuhuoneeseen.
Pesu / wc-tilat:Wc:ssä laattalattia, seinissä kaakelit ja paneelikatto. Kauniit, tummasävyiset kaapistot, peili- ja allaskaapit. Ilmastoinnista huolehtii poistoilmapuhallin. Wc istuin uusittu.
Eteistilat:Kuistin kautta tuulikaappiin, josta astutaan todella reilun kokoiseen, väljän eteistilan, joka oikeastaan avartaa ja jatkuu olohuoneena. Seinällä iso peili, joka vielä tuplaa tilan. Tänne mahtuu myös kaapistoja.
Muut tilat:Alakerrassa autotalli kippiovin. Vesimittari ja vesivaraaja ovat siellä ja tallissa on lämmitys. Tallin vieressä reilunkokoinen verstas/varasto.
Asunnon kunto:Hyvin hoidettu, muuttovalmis talo. Pesutila on alkuperäinen ja ehkä kaipaa uudistusta. Jos puuta on liikaa näkyvissä, niin sitten maalamaan. Kuntokartoitus sSuoritettu 11.10.2023. Merkittäviä yleisesti huomioitavia havaintoja ovat kellarien ja yläpohjan puutteellinen ilmanvaihto - korjattu. Pesuhuone on elinkaarensa loppuvaiheessa. Rakennuksessa ei havaittu kosteusvaurioita tai muita rakenteellisia vaurioita, joilla olisi selvää välitöntä tai oleellista vaikutusta rakennuksen asumiskelpoisuuteen.
Vapautuminen:On vapaa.
Sähkö:Vuotuinen sähkönkulutus noin 8.500 -13.000 kWh, riippuen käyttääkö puita. Sisältää käyttösähkön.
Muita maksuja:Kiinteistövero noin 297 €.
Vesi / viemäri:Portaan liittymä. Likavesille kaksiosaiset sakokaivot. Portaaseen on suunnitteilla/työnalla viemärilinjan veto, (joten jätejärjestelmää ei ilmeisesti tarvitse muutella?) Käyttövesiputkisto on muovia ja suojaputkessa. Viemäriputkisto on muovia.
Rakennettu:1992
Rakennusaine / katto:Paikalla rakennettu. Teräsbetoniantura, puurunko, eristeenä mineraalivilla, tiiliverhous. Harjakatto, aluskate asennettu, peltikate.
Lämmitys / tulisijat:Varaava leivinuuni/takka, ilmalämpöpumppu ja sähköpatterit.
Energialuokka:Ei vielä lain edellyttämää energiatodistusta. Energiatodistus laaditaan kuntokartoituksen yhteydessä.
Ilmanvaihto:Koneellinen poistoilmanvaihto.
Suoritetut korjaukset:Saunan kiuas ja wc pytty on uusittu, samoin vesivaraaja ja kaikki kodinkoneet. Autotalliin asennettu kippiovi. Ilmalämpöpumppu asennettu.
Tulevat korjaukset:Pesuhuone, toimii nykyisellään, mutta vesieristys puuttuu.
Palvelut / yhteydet:Vireään Tammelan keskustaan matkaa noin 6 km ja Portaan kylästä löytyy vielä oma koulukin, matkaa n. 3 km.
Hintapyyntö:109.000 €
Muuta:RANTA / JÄRVI: Tähän kohtaan voisi kirjoittaa kirjan, mutta aloitetaan suuremmista: Pyhäjärvelle ja Kuivajärvelle noin 1,5 km, Suujärvelle, kunnan uimapaikkaa ja Saaren kansanpuiston rantaan reilu kilometri, Määrlammille näköyhteys jne. Nyt neuvon ottamaan Google apuun ja laita hakuun vaikkapa Tammela, Kaukolan näkötorni, Saaren kansanpuisto, Lounais -Hämeen Pirtti, Venesillan leirintäalue ja olet vasta kahlannut aivan tontin nurkat. Pitkä matka ei ole Liesjärven- ja Torronsuon kansallispuistoihin, eikä Eerikkilän urheiluopistolle. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaukolanharju. Uimapaikkoja täältä löytyy pilvin pimein.