Edellinen
Seuraava

Tämä kohde löytyy upeasta Portaan kylästä, Tammelan ja Lopen järvien ympäröimänä, nautiskelemassa auringosta omalla, rauhaisalla, 2950 m²:n tontilla.

Tilalla on vesioikeuksia neljääntoista eri lähiseudun lampeen ja järveen. Ei ihme, että vuonna 1993 tänne rakennettiin kesäasunto. Paikka oli niin viihtyisä, että rakennus muutettiin vakituiseen asumiseen 1996. Täällä on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kodinhoito/pukuhuone, wc, sauna, takkahuone, eteinen, tilava kuisti ja kaksi katettua terassia. Tilaa löytyy noin 64,5 m². Lisäksi autotalli/ varasto, vierasmaja/ varasto ja tunnelmallinen grillikota. Oiva kohde pienelle perheelle kodiksi, tai isommalle porukalle lomanviettoon. Tänne on helppo tulla ja pääsee hyviä teitä.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Vainiontie 69, 31300 Tammela, Porras.
Alue / kaavoitus:Tammelan kunnan Portaan kylässä, kaava-alueen ulkopuolella.
Tyyppi / pinta-ala:Omakotitalo, olohuone, 2 makuuhuonetta, keittiö, kodinhoitohuone/ pukuhuone, wc, sauna, takkahuone, veranta ja katettu terassi, pinta-ala noin 64,5 m². Autotalli, jossa paljon varastotilaa ulkomitoin noin 36 m². Lisäksi erillinen vierasmaja/varasto, ulkomitoin noin 25 m², varasto sekä grillikota.
Kiinteistötunnus:834-432-4-70. Koivumäki-niminen tila.
Kiinnitykset:Panttikirjoja valmiiksi haettuna 100.000 euron edestä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana. Panttikirjoja voit käyttää oman lainasi vakuutena tarvittaessa.
Tontin kuvaus / koko:Vihreän vehreällä loivalla rinnetontilla on pinta-alaa 2950 m². Paljon istutuksia ja pensaita, mutta silti tilaa myös pihapeleille.
Ranta / järvi:OIKEUDET: Tilalla on kirjattuja yhteisiä vesioikeuksia neljälletoista eri lähiympäristön lammelle ja järvelle, mm. Kaitajärvi, Vähä-Melkutin, Salmijärvi, Pernunjärvi, Saarijärvi jne. Lähin on Kakaralammi, jonne noin 600 metriä. 834-432-876-1 yhteinen vesialue ja vesijättö. RANTA / JÄRVI: Tähän kohtaan voisi kirjoittaa kirjan, mutta aloitetaan suuremmista: Pyhäjärvelle ja Kuivajärvelle noin 11 kilometriä, Suujärvelle, kunnan uimapaikkaa ja Saaren kansanpuiston rantaan reilu 10 kilometriä, Määrlammille noin 8 km, Rajalammille 2,4 km, Keisarinlammi 2,6 km. Tammelan Kaitajärvelle noin 6,5 km, Pikku-Kaitala 6,5 km, Vähä-Melkutin noin 7 km. Nyt neuvon ottamaan Google apuun ja laita hakuun vaikkapa Tammela, Kaukolan näkötorni, Saaren kansanpuisto, Lounais -Hämeen Pirtti, Venesillan leirintäalue ja olet vasta kahlannut pienen osan. Myös Lopen hienot järvet ja Räyskälän lentokentällekin reilun 10 km päässä.
Parveke / terassi:Sisäänkäynnin yhteydessä katettu terassi, jonka jatkeena veranta. Pukuhuoneen kautta pääset toiselle katetulle terassille, jonne on kiva mennä saunasta vilvoittelemaan.
Olohuone:Olohuoneessa lauta lattiassa, seinät ja katto paneloitu. Massiivinen varaava takka lämmittää tilaa loistavasti.
Makuuhuoneet:Makuuhuoneissa myös lauta lattiassa ja seinät ja katot paneloitu. Seinustalla kaapistot.
Keittiö:Keittiön lattiassa lauta, paneelikatto ja välitilassa laatta. Kodinkoneina jääkaappi/pakastin, sähköliesi, huuva ja astianpesukone sekä puuhella.
Muut huoneet:TAKKA- / OLESKELUHUONE: Pukuhuoneen kautta kulku jyrkähköjä rappusia pitkin alakertaan, jossa tunnelmallinen takkahuone. Täällä voit katsella televisiota tai takan tulta. Täällä on vielä pieni varastohuone.
Saunaosasto:Saunassa puulämmitteinen kiuas ja pata. Seinät ja katto paneloidut /laatoitettu ja lattia laatoitettu. Saunan yhteydessä peseydytään. Seinustalla myös suihku, jota voit käyttää peseytymiseen.
Kodinhoitohuone:Kodinhoitohuoneessa/pukuhuoneessa lattiassa lauta, seinät ja katto paneloitu. Pesukoneelle liitos ja lisäksi pieni kaappi. Kulku terassille. Täältä kulku myös wc:hen.
Säilytystilat:Makuuhuoneissa ja olohuoneen seinustalla kaapistot ja ulkorakennuksissa paljon varastotilaa. Verannalle menevässä eteisessä kaappi ja naulakko.
Eteistilat:Väljä sisääntulo ja materiaalit kuten olohuoneessa.
Asunnon kunto:Muuttaa voit hetikin, mutta oman vaatimustason mukaan teet remonttia.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan.
Sähkö:Sähkönkulutus vuodessa noin 8874 kWh, sisältää käyttösähkön.
Muita maksuja:Kiinteistövero 270 €/vuosi. Tiemaksu 130 €/vuosi.
Vesi / viemäri:Omasta lähdepohjaisesta kaivosta vedet sisälle taloon. Kaivo pesty ja tutkittu noin viisi vuotta sitten. Jätevesille kaksi kaivoa, jotka tyhjennetty kaksi kertaa vuodessa. Viimeisin tyhjennys kesäkuussa 2024.
Rakennettu:1993 ja muutettu omakotitaloksi 1996, jolloin rakennettu mm. tuulikaappi.
Rakennusaine / katto:Puurunko, lautaverhous, harjakatto peltikatteella.
Lämmitys / tulisijat:Sähköpattereita, iso varaava takka sekä puuhella.
Energialuokka:Ei vielä lain edellyttämää energiatodistusta. Laaditaan kuntokartoituksen yhteydessä.
Ilmanvaihto:Painovoimainen.
Tulevat korjaukset:Rakennuksien maalausta ja mahdollisesti katon uusinta.
Palvelut / yhteydet:Portaan kylä sijaitsee Lounais-Hämeessä, Suomen ensimmäisen maantien, Hämeen Härkätien varrella, Turku, Tampere, Helsinki keskipisteessä. Kaikkiin kolmeen kaupunkiin on matkaa noin 100 km. Vireään Tammelan keskustaan matkaa noin 17 km, Portaan koululle noin 6 km. Portaan kylä on vireä, lähes 400 asukkaan kylä. Yrityksiä kylällä on noin 30 ja toimivia yhdistyksiä yhdeksän. Kylällä on oma päiväkoti ja koulu.
Hintapyyntö:69.000 €
Ajo-ohje:Härkätieltä käännytään Olkkaantielle ja siitä Vainiontielle.