Edellinen
Seuraava

Portaan vireässä kylässä, vanhan Härkätien varressa, 1997 rakennettu talo, jota reilusti laajennettu 2000. Tässä isollekin perheelle sopiva talo.

Tilaa asuinkerroksesta löytyy 132 m² ja alakerrasta 68 m². Lämmin kuisti, eteisaula, avokeittiö, olohuone, 3x makuuhuone, iso varastohuone ja wc. Alakerrassa hillitön takkahuone, pesuhuone, sauna ja wc. Takkahuoneesta käynti katetulle terassille. Pihassa 2005 rakennettu 40 m²:n lämpöeristetty autotalli, jossa myös lämmin varasto. Sitten vielä puuvaja, varasto ja siisti leikkimökki. Lämmitys etupäässä puilla. Kunnan vesi. Tontti 0,6630 ha, jossa tilaa kasvimaalle, paljon marjapensaita ja vielä pellon pätkäkin löytyy. Pienellä fiksailulla saat tästä tilavan, mukavan, asuinpaikan ja kodin.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Porrassyrjäntie 108, 31340 Tammela Porras.
Alue / kaavoitus:Tammelan kunnan Portaan kylässä, vanhan Härkätien varressa, jossa yleiskaava.
Tyyppi / pinta-ala:Omakotitalo, jossa lämmin kuisti, eteisaula, avokeittiö, olohuone, 3x makuuhuone, iso varastohuone ja wc. Alakerrassa hillitön takkahuone, pesuhuone, sauna ja wc. Takkahuoneesta käynti katetulle terassille. Pinta-ala asuinkerroksessa n. 132 m² (pohjapiirroksen mukaan, ei tarkistusmitattu) ja alakerrassa 68 ². 2005 rakennettu lämpöeristetty autotalli, n. 40 m², jossa lämmin varasto. Tilaa yhteensä 240 m². Sitten vielä puuvaja, varasto ja leikkimökki.
Kiinteistötunnus:834-432-10-83, Rauhala niminen tila.
Kiinnitykset:Kiinnityksiä valmiiksi haettuna 160.000 euron edestä, yksi sähköinen panttikirja. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana. Tätä valmiiksi haettua panttikirjaa voit käyttää oman lainasi vakuutena niin halutessasi.
Tontin kuvaus / koko:Tilan pinta-ala on 0,6630 ha. Tila on suorakaiteen muotoinen ja pitkä (eteläinen) sivu rajautuu Porrassyrjäntiehen ja itäraja Riukustentiehen. Riukustentien puoleisessa päädyssä on osa tilasta peltoa. Lapsille jää hienosti temmeltämistilaa ja tänne kyllä mahtuu lemmikitkin.
Ranta / järvi:Portaassa ja Portaan ympäristössä on paljon järviä, tässä suurimpia, jotka mahtuvat n. 10 km:n säteen sisäpuolelle: Pyhäjärvi, Kuivajärvi, Liesjärvi ja Liesjärven kansallispuisto, Ruostejärvi ja vielä Lopen puolella Kaartjärvi, pienemmistä puhumattakaan. Myös Torronsuon kansallispuisto, Eerikkilän urheiluopisto jne. ovat lähes samoilla etäisyyksillä. Näistä löytyy paljon kunnan ylläpitämiä uimapaikkoja ja venepaikkoja voi vuokrata. Nyt neuvon ottamaan Google apuun ja laita hakuun vaikkapa Tammela – Porras.
Parveke / terassi:Takkahuoneesta pääsee vilvoittelemaan melko suurelle katetulle terassille.
Olohuone:Olohuoneessa laminaatti lattiassa, seinissä valkoinen puolipaneeli ja yläosa maalattu ja paneelikatto. Ikkunoita kahteen suuntaan. Kastorin kamiinatakka antaa lämpöä ja tunnelmaa. Olohuoneen ja keittiön väliin jää hienosti tilaa suurellekin ruokapöydälle.
Makuuhuoneet:Kaikissa kolmessa makuuhuoneessa muovimatto lattiassa, seinissä tapettia tai maalattu ja katoissa paneelit. Makuuhuoneissa runsaasti kaapistoja.
Keittiö:Keittiössä laminaatti lattiassa ja myös valkoinen puolipaneeli, yläosa maalattu valkoiseksi. Koneistuksena liesi keraamisella tasolla, liesituuletin, jääkaappipa-katin 2021 ja astianpesukone.
Muut huoneet:Takkahuone: Alakertaan mentäessä sinut vastaanottaa valtava valkoinen varaava takka ja sen ympäriltä avautuu hillittömän kokoinen takkahuone ja siitä vielä kulku ulos terassille. Lattiassa on laatat ja seinissä puujäljitelmä sisustuslevyt. Tämä tila taipuu moneksi. Täältä löytyy myös tilava varasto.
Saunaosasto:Vallan ihana sauna varustettuna leveillä lauteilla ja sähkölämmitteisellä tolppakiukaalla.
Pesu / wc-tilat:Pesuhuoneen lattiassa laatat ja seinissä vaaleat kaakelit. Kaksi erillista wc:tä, molemmissa kerroksissa omansa. Lattioissa laatat ja seinissä kaakelit. Alakerrassa pesukoneliitäntä ja vesivaraaja.
Kodinhoitohuone:On sitten mahtava varasto/kodinhoitohuone, paljon kaappeja ja paljon pöytäta-soa ja vielä käynti ulos. Täällä ei ole vesipistettä, vaan pyykinpesukone on sijoitettu alakerran wc tiloihin.
Säilytystilat:Täältä niitä löytyy, on makuuhuoneissa kaapistoja, eteisissä lisää, alakerrassa varasto ja autotallissa vielä lämmin varasto. Pihalla vielä puuvaja ja kaksi varastoa pihatavaroille ja työkaluille. Kyllä on joka tavaralle oma paikkansa.
Eteistilat:Ensin tullaan ulkoeteiseen, jonka voi myös pitää lämpimänä, mikäli haluaa. Siellä on kaapistoja ja naulakoita. Sitten tullaan eteisaulaan, jossa myös kaapistoja ja naulakkotilaa. Vasemmalta löytyy wc ja portaat alakertaa, oikealta löytyy keittiö.
Asunnon kunto:Melko hyvä, mutta kaipailee hieman fiksausta, listoja puuttuu makuuhuoneesta ja takkahuoneessa joitakin lattialaattoja hieman irti, ei kummempaa.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan.
Sähkö:Sähkön kulutus noin 16.000 kWh, sisältää käyttösähkön.
Muita maksuja:Kiinteistövero noin 440 € vuodessa. Tiemaksu 60-70 € vuodessa.
Vesi / viemäri:Portaan ja Ojasen vesihuolto Oy:n vesiliittymä. Jätevesille kaksi saostuskaivoa. Portaaseen on tulossa kunnan viemärilinja, jos siihen haluaa liittyä.
Rakennettu:1997 rakennettu loma-asunnoksi, laajennettu ja muutettu omakotitaloksi 2000.
Rakennusaine / katto:Paikalla rakennettu. Perustettu betonianturoiden varaan ja perusmuuri (sokkeli) on kevytharkoista, alapohja maanvarainen betonilaatta. Välipohja liittolaatta. Puurunkorakenteiset seinät, eristeenä villa, lautaverhous. Harjakatto, jossa muotopeltikate, eristeenä puhallusvilla. Käyttövesiputkisto muovia, suojaputkessa. Viemäriputkisto muovia. Salaojat on raennettu.
Lämmitys / tulisijat:Alakerrassa massiivinen, varaava takka ja yläkerrassa Kastorin kamiina ja ilmalämpöpumppu. Alakerran tiloissa lattialämpö ( ei takkahuoneen vaaleammalla puolella). Näillä on pärjätty. Yläkerran wc:ssä myös lattialämpö. Talossa on sähkölämmitys kattolämpönä, mutta sitä ei ole tarvittu.
Energialuokka:*E 2013
Ilmanvaihto:Koneellinen poisto.
Suoritetut korjaukset:Rakennusta on peruskorjattu vuosien varrella vesikatteen aluskatteen, ulkopuolisen kosteushallinnan ja pesutilojen osalta. Pesuhuone, sauna ja wc on peruskorjattu 2014. Ilmanvaihtokanavat on nuohottu 2016 ja huippuimuri on uusittu samalla. Rakennukseen on tehty kuntotarkastus 15.10.2020 ja siinä kerrotaan, että kohteessa ei havaittu merkittävää korjaustarvetta. Havaitut asiat olivat lähinnä pienimuotoisia korjauksia, parannusehdotuksia tai talon normaaliin huoltoon liittyviä asioita.
Palvelut / yhteydet:Portaan kyläkeskus, jossa koulu, noin 2 km. Forssaan 20 km, Helsinki, Turku, Tampere noin 100 km. Kylän rannassa mahdollisuus uimiseen ja veneen säilyt-tämiseen. Turpoonjokea myöden pääsee kanooteilla Kuivajärvelle ja vaikka Porin Jazzeille niin halutessaan. Iso uimaranta Saaren kansapuistossa 6 km päässä.
Hintapyyntö:124.000 €