Edellinen
Seuraava

Mitenkäs sen etätyöskentelyn kanssa, täällä ne sujuvat vauhdilla valokuidun avustuksella. Hirsirunkoinen, remontoitu omakotitalo, jossa kaksi erillistä asuntoa, Jokioisten kulttuurimaisemissa, museorautatien läheisyydessä, suojeltujen hirsitalojen miljöössä.

2412 m²:n tontilla 1949 rakennettu talo on peruskorjattu 1974-75 ja nyt uudelleen 2014 20, jolloin rakennettiin molempiin asuntoihin saunat, pesutilat, uudet keittiöt koneineen, – pinnat jne. Helpompi on luetella mikä on vanhaa, hirret ja katto, joskin kattokin on jo kunnostettu. Asunnon 1 pinta-ala on n. 90 m²/129 m² ja asunto 2 on 96 m²/142 m², sisältää kellaritilan ja kesähuoneet. Lisäksi erillinen ulkovarasto 27 m² ja vanha autotalli 12 m².  Täällä on tilaa suvulle, ystäville, työskentelyyn, nuorisolle ja mihin vain, maalaismaisemissa, mutta keskustan palvelutkin lähellä.

 

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Hakalantie 4, 31600 Jokioinen.
Alue / kaavoitus:Jokioisten Hakalan asuinalueella, jossa asemakaava. 7.8.2020 Forssan seudullinen rakennusvalvonta – Rakennusoikeuslausunto: AP – osa 2356 m², e=0,2, jolloin rakennusoikeutta on 471 m². Siitä käytetty 213 m² ja jäljellä käyttämätöntä 258 m². Käyttötarkoitus on asuinrakennus (asuinpientalotontilla). Kiinteistö ei ole museoviraston suojelema.
Tyyppi / pinta-ala:Talossa on kaksi itsenäistä asuntoa. Asunto 1: asuinkerroksessa olohuone, keittiö, makuuhuone pesuhuone, sauna, eteinen ja wc. Yläkerrassa makuu-huone, wc ja paljon säilytystilaa. Huoneistoala noin 90 m² + kesähuone, kella-ritilat sekä yläkerran alle 160 cm tilat 39 m². Asunto 2 on hieman isompi, mutta muuten samat tilat. Huoneistoala 96 m² + lasihuone, kellaritila ja yläkerran matala tila 46 m². Talon pohjan pinta-ala 8x15m, 120 m² x 2= 240 m² + kesä-huoneet 25 m² + kellari 32 m², talo yhteensä 297 m², josta huoneistoalaa 186,6 m².
Kiinteistötunnus:169-402-1-205.
Kiinnitykset:Rasitustodistuksen mukaan kohteeseen ei ole haettu kiinnityksiä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset:Varastorakennus 27 m² ja vanha autotalli 12 m².
Tontin kuvaus / koko:Tontti on kooltaan 2412 m². Tontti sijaitsee maalaismaisemissa ja lähistöllä on Jokioisten kartanon entisiä, kunnostettuja ja museoviraston suojelemia rakennuksia. Tontilla on kauniita, vanhoja puita ja osa tontista on nurmella.
Parveke / terassi:Asunnossa 1 aivan ihana lasitettu kesähuone, noin 11 m² ja asunnossa 2 lasitettu kesähuone, jossa uima-allas 14 m². Ulos jää vielä upea paikka ruokailulle ja asunnossa 2 on kiva ruokailutila terassilla.
Olohuone:Olohuoneiden lattioissa parketti, seinät tapetoidut ja osin hirttä, paneelikatot. Asunnossa 1 on pieni tunnelmallinen kamiina, joka antaa lämpöä olohuoneen nurkassa ja asunnossa 2 varaava takka.
Makuuhuoneet:Asuinkerrosten makuuhuoneissa myös parkettilattia, seinät tapetoidut ja osin hirttä näkyvissä, paneelikatot. Yläkerran makuuhuoneissa samoin.
Keittiö:Keittiöissä on uusittu ja asennettu Ikean keittiökaapistot. Kodinkoneina jääkaapit, pakastimet, liedet keraamisilla tasoilla, liesituulettimet ja astianpesukoneet. Asunnon 1 lattiassa muovimatto, joka nostettu ylös kaapistojen takana ja asunnossa 2 parkettilattia. Keittiön jatkeeksi on myös tehty hauska tila kodinhoidolle ja sinne on sijoitettu pyykinpesukone.
Saunaosasto:Saunat kokonaisuudessaan on vasta rakennettu. Laattalattiat, seinät ja katto paneloidut, upeat valaistukset, asunnossa 1 on puulämmitteinen Aina valmis-kiuas ja asunnossa 2 on sähkölämmitteinen kiuas.
Peseytymistilat:Asunnossa 1 laatoitettu lattia, seinissä kaakelit, suihkuseinä, allas allaskaappeineen, peilikaappi, wc ja pesukoneliitäntä. Asunnossa 2 on lattia laatoitettu. seinissä kaakelit ja suihku.
Pesu / wc-tilat:Asunnossa 1 alakerran wc pesutiloissa, yläkerrassa on wc, jossa laattalattia, seinissä kaakelit ja osin kuultomaalattua paneelia, lasitiili-ikkunat. Asunnossa 2 alakerrassa erillinen wc ja yläkerrassa omansa.
Säilytystilat:Paljon siistiä varastotilaa katon harjojen alla, tilat käyvät jopa työskentelytilana. Lisäksi kellarissa tilaa ja vielä ulkovarasto.
Asunnon kunto:Kaikki on lähes uutta ja todella hyvässä kunnossa. Asunto 1 on vain tilapäisesti majoittauduttu remontin jälkeen ja vuokrattu vasta syksyllä 2020.
Vapautuminen:On vapaa.
Sähkö:Molemmilla asunnoilla omat mittarit. Sähkönkulutus vuodessa noin 12.000 kWh. Asunnossa 2 on asuttu ja asunnossa 1 on ollut päällä peruslämpö.
Vesi / viemäri:Kunnan vesi ja viemäri, molemmilla asunnoilla omat mittarit.
Rakennettu:1949, peruskorjattu 1974-1975 ja 2014-2020.
Rakennusaine / katto:Tuulettuva alapohja, osin kellari. Hirsirunko ja väliseinät suurelta osin myös hirttä, Harjakatto tiilikatteella.
Lämmitys / tulisijat:Suora sähkölämmitys pattereilla, ilmalämpöpumput, kamiina ja varaava takka. Kosteiden tilojen alla lattialämpö.
Energialuokka:Ei lain edellyttämää energiatodistusta. Energiatodistus laaditaan kuntokartoituksen yhteydessä.
Ilmanvaihto:Painovoimainen. Ilmanvaihtoa tehostettu useilla venttiileillä.
Suoritetut korjaukset:1949 rakennettu talo on peruskorjattu 1974-1975 ja nyt uudelleen 2014-2020, jolloin rakennettiin molempiin asuntoihin saunat ja pesutilat. Keittiöt koneineen on uudistettu ja samoin koko talo, vedet, viemärit, sähköt jne. Helpompi on luetella mikä on vanhaa, hirret ja katto, joskin kattokin on jo kunnostettu.
Tulevat korjaukset:Tulevia remontteja ei ole tiedossa.
Palvelut / yhteydet:Jokioisten keskustaan matkaa noin kilometri. Jokioisten kartano: Jokioisten kartano on Loimijoen varrella sijaitseva kartano. Se perustettiin 1562. Karta-non suuruuden aikana Jokioisista kehittyi von Willebrandien ansiosta merkittä-vä teollisuuspaikkakunta. Kartanon päärakennus on merkittävä uusklassismin edustaja. Nykyisin alueella on Luonnonvarakeskuksen maatalouden tutkimus-laitoksia. Museovirasto on vuonna 2009 määritellyt Jokioisten kartanon ja Loimijokilaakson viljelymaiseman yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Juuri tämän saunan ympäristössä asuivat kartanon puutarhuri, etumies, juna-aseman hoitaja jne.
Hintapyyntö:198.000 €.
Muuta:Valokuitu. Kiinteistövero noin 250 € vuosi.