Edellinen
Seuraava

Kuustossa, upealla 998 m²:n rehevällä puutarhatontilla odottaa uusia asukkaita jykevä, 1988 rakennettu Kivi-Parma kivitalo.

Tilaa löytyy 151/195,5 m². Näihin neliöihin mahtuu todella iso olohuone, jossa oleskelutila, ruokailu ja kirjasto varaavalla takalla varustettuna, 2 makuuhuonetta, tilava keittiö, kodinhoitohuone, pesuhuone, sauna, 2 x wc, vaatehuone, aula, lämmin varasto ja lämmin autotalli. Tontilla satoisia omenapuita, kirsikkapuu, viini- ja karviaismarjapensaita, paljon perennoja ja koristepensaita. Taloa on rakkaudella hoidettu, kaikki toimii ja on hyvässä kunnossa. Sopii myös liikuntarajoitteiselle, ei portaita ja väljät tilat sisällä.Hieno sijainti.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Suutarinkuja 5, 30100 Forssa.
Alue / kaavoitus:Forssan keskustan tuntumassa, Kuuston asuinalueella, jossa asemakaava, rakennusoikeus e = 0,25. Sallittu kerrosala 249,5 m², käytetty 195,5 m², käyttämättä 54 m².
Tyyppi / pinta-ala:Kivitalo, jossa tilat yhdessä tasossa. Olohuone/ruokailu/kirjasto, tilava keittiö, 2 makuuhuonetta, aula, 2x wc, kodinhoitohuone, pesuhuone, sauna, vaatehuone, lämmin autotalli ja lämmin varasto. Olohuoneesta käynti terassille. Pinta-ala piirustuksista laskettuna noin 151 m² + autotalli ja varasto noin 44 m², yhteensä 195 m².
Kiinteistötunnus:61-12-857-3.
Kiinnitykset:Rasitustodistuksen mukaan kiinteistön ei kohdistu kiinnityksiä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Tontin kuvaus / koko:Viherrakenne Jaakkolan suunnittelema ja toteuttama puutarha, jota rakkaudella vaalittu. Nyt istutukset ovat jo liiankin isoja ja kaipaavat karsintaa. Tontilla on useampi satoisa omenapuu, tuottoisa kirsikkapuu ja paljon viinimarja- ja karviaispensaita. Tonttia koristavat runsaat perenna ja pensasistutukset. Pinta-alaa tällä paratiisilla on 998 m². Ollaan lähellä Kaukjärveä, jonne tontin kulmasta näköyhteys. Tontin toisella sivulla puistokaistale.
Parveke / terassi:Olohuoneesta avautuu kulku katetulle terassille.
Olohuone:Todella tilava olohuone, noin 50 m². Tänne mahtuu oleskeluryhmä, kirjastotila takkoineen ja vielä jää hienosti tilaa isolle ruokapöydällekin. Suuret ikkunat kahdelle suunnalle tekevät olohuoneesta valoisan. Pihapuut siivilöivät suurimman helteen. Lattiassa tammiparketti, yksi seinistä keltainen tiiliseinä, lopuissa tapetti. Katossa kaunis koristepaneeli.
Makuuhuoneet:Kaksi makuuhuonetta, joissa lattiassa korkki, seinät tapetoidut ja vaaleat katot. Toisessa seinällinen kaappeja ja vaatehuone.
Keittiö:Tilavassa keittiössä on paljon kaapistoja ja laskutilaa. Parman punapyökkiset keittiökaapistot, jotka on jo aiemmin Jokkis-keittiön toimesta hiottu ja uudelleen lakattu. Kodinkoneina jääkaappi/pakastin, liesi keraamisella tasolla, liesituuletin ja astianpesukone. Vielä löytyy ajalle ominainen kylmiö, joka on sinnikkäästi ollut toiminnassa ja pitänyt viileänä puutarhasta saadun mehu- ja hillosadon. Tässä on hieno paikka uudelle kylmäkeskukselle.
Saunaosasto:Saunaa on vuosien varrella todella vähän käytetty. Sauna on siisti, seinät ja katto paneloidut, lattiassa laatta lattialämmityksellä. Sähkölämmitteinen kiuas antaa napakat löylyt.
Peseytymistilat:Pesuhuoneessa myös laattalattia lattialämmöllä, seinissä vaaleat kaakelit ja paneelikatto. Kaksi suihkua ja kulman taakse on sijoitettu wc. Pesuhuone on ikkunallinen.
Pesu / wc-tilat:Toinen wc on sisääntulon yhteydessä, jossa laattalattia, vaaleat kaakelit, kaapistoja, käsienpesuallas ja peilikaapisto. Täälläkin on ikkuna.
Kodinhoitohuone:Keittiön jatkeen apukeittiö, jossa vesipiste, lattiakaivo, kaappeja ja laskutilaa. Myös pyykinpesukoneelle liitäntä. Lattia laatoitettu, lattialämmöllä ja paneelikatto. Saunasta pääsee terassille vilvoittelemaan kodinhoitohuoneen kautta.
Säilytystilat:Makuuhuoneessa seinällinen kaappeja, tuulikaapissa hyvin säilytystilaa ulkovaatteille ja kengille, eteisessäkin vielä korkeita kaappeja, tilava vaatehuone ja aivan ihana, suuri, lämmin varasto.
Asunnon kunto:Huipputarkasti ja siististi hoidettu. Teknisesti toimiva. Sisätiloiltaan lämminhenkinen ja siisti. Pinnat ovat alkuperäiskunnossa, mutta siistit.
Vapautuminen:Vain tyhjennystä vaille vapaa.
Sähkö:Vuotuinen sähkönkulutus noin 19.000 kWh, sisältää käyttösähkön, myös autotalli ja varasto ovat olleet huonelämpöisiä. Kylmiö on ollut käytössä. Talossa on hyvä varaava takka, jolla kulutusta saa alaspäin (ei ole nyt käytetty). Ilmalämpöpumppu varaavan takan kaverina kyllä parantaisi tilannetta.
Muita maksuja:Kiinteistövero noin 390 € vuodessa.
Vesi / viemäri:Forssan Vesihuoltoliikelaitoksen vesi- ja viemäriliittymät.
Rakennettu:1988
Rakennusaine / katto:Kivi-Parma talo. Valettu betonilaatta, mineraalivilla ja tiililaattapinta betoni. Muovikelmu, tiivistetty sora, polystyreeni (reunan alueella 1 m) betoni. Rakennuslevy, koolaus, höyrysulkulevy, mineraalivilla 300 kattoristikot, aluskate, ruoteet, betonikattotiili katteena. Valkoinen Lohjan lohkotiiliverhous. Salaojat on rakennettu.
Lämmitys / tulisijat:Sähkölämmitys lämmön talteenotolla. Olohuoneen, kirjaston, aulan ja keittiön osalla kattolämpönä, makuuhuoneissa pattereilla, kosteissa tiloissa lattialämmitys. Parma Iiwari hoitaa lämmityksen, lämmön talteenoton ja ilmastoinnin huippuimurilla. Laitetta valmistetaan ja markkinoidaan edelleen. Lisäksi on tehokas varaava takka.
Energialuokka:Ei vielä lain edellyttämää energiatodistusta. Energiatodistus laaditaan kuntokartoituksen yhteydessä.
Ilmanvaihto:Koneellinen ilmastointi, Parma Iiwari hoitaa huippuimurilla ja lämmön talteenotolla.
Suoritetut korjaukset:Osa keittiökaappien ovista hiottu ja lakattu 2015. Aluskate uusittu 2010. Rakennuksen puuosien maalaus 2021. Ilmastointikanavien ja takan hormin nuohous 2022.
Tulevat korjaukset:Pintojen, kalusteiden ja kodinkoneiden päivitystä.
Palvelut / yhteydet:Forssan torille noin 3 km.
Hintapyyntö:199.000 €
Muuta:Valokuitu tuotu autotalliin, mutta ei liitytty. Kaapeli TV, sälekaihtimet.