Edellinen
Seuraava

Kuivajärven rannalla, kauniilla 3604 m²:n rantatontilla 1997 valmistunut rinneratkaisuna toteutettu omakotitalo, jossa tilaa 208 m²/ 243 m².

Nyt ollaan Albert Edelfeltin maalaamissa maisemissa – Kaukolanharju auringonlaskun aikaan on maalattu läheisestä Kaukolan näkötornista. Rantaviivaa Kuivajärveen 70 m, hyvä uimasyvyys. Talosta löytyy olohuone, jatkeena ruokailuhuone, keittiö, 3 makuuhuonetta, wc, vaatehuone, pukuhuone/ khh, pesuhuone/wc, sauna, varasto ja säilytystilaa. Terassi ja 2 talon levyistä parveketta järven suuntaan. Todella hyvin rakennettu talo ja harvinainen sijainti. Kuivajärvellä on paljon suojelualueita, joten asutusta ja mökkejä on vähän. Oman rannan lisäksi vesioikeuksia. Tammelan keskustaan n.10 km, Forssaan n. 18 km, reilu tunnin ajomatka pääkaupunkiseudulle.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Tyrynkuja 63, 31340 Tammela Porras.
Alue / kaavoitus:Kohde sijaitsee Tammelan kunnan Portaan kylässä, Kuivajärven rannassa, yleiskaava-alueella. Lisärakentamiselle saa tietoa Tammelan kunnasta.
Tyyppi / pinta-ala:Rinnetalo, jossa tilat kolmessa kerroksessa. Asuinkerroksessa olohuone, ruokailu, keittiö, eteinen, wc ja vaatehuone, 87 m². Alakerrassa takkahuone, kodinhoito, pesuhuone/wc, sauna, työhuone, tekninen tila ja lämmin iso varasto, 87 m². Yläkerrassa yhtenäisistä makuuhuonetilaa, yli 160 cm, 34 m² (voi jakaa) lisäksi matalaa, alle 160 cm, 35 m². Talon pinta-ala 208 m²/243 m². Lisäksi terassi, kahdessa kerroksessa talon levyinen parveke ja sisääntulokuisti. Rannassa grillikota.
Kiinteistötunnus:834-427-5-61, Leporanta-niminen tila.
Kiinnitykset:Panttikirjoja valmiiksi haettuna 333.637 euron edestä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana. Panttikirjoja voit käyttää oman lainasi vakuutena niin halutessasi.
Kerros / hissi:Tilat kolmessa kerroksessa.
Tontin kuvaus / koko:Upea rantatontti Kuivajärven rannassa 3604 m². Rantaviivaa 70 m. Uimasyvyys noin 1-2 metriä laiturin päässä. Ranta on ruopattu, mutta pohjan pinnassa hieman humusta. Vesijätön lunastus suoritettu. Pihasuunnitelman mukaisesti rakennettu loiva rinnetontti. Tontti rajoittuu suojelualueeseen.
Ranta / järvi:OIKEUDET: Tila sijaitsee Kuivajärven rannassa ja rantaviivaa on noin 70 m. Oman rannan lisäksi tilalla on kirjattuja oikeuksia: yhteinen vesialue 834-427-876-1 mm. Tanilanlammi ja Perhonjärvi. Lisäksi yhteiset Maa-alueet ja savipaikka. JÄRVI: Kuivajärven pinta-ala on 8,2 km², pituus 6,9 km ja leveys 1,8 kilometriä. Järven rantaviiva on 28 kilometriä. Järven keskisyvyys on 2,2 metriä ja syvin kohta 9,9 metriä. Vesi tummaa, mutta hyvin puhdasta. Länsirannalla sijaitsee Kaukolanharju. Suujärvi, Määrlammi ja Tanilanlammi kuuluvat välittömästi Kuivajärven vaikutuspiiriin. Molemmissa päissä järveä on joki ja järven länsirannalla on kaksi kilometriä pitkän Saarensalmi. Tätä kautta hyvä kulkuyhteys Pyhäjärveen ja sieltä edelleen Loimijokea pitkin eteenpäin. Rannoilla on paljon suojelualueita, joten asutusta on melko vähän. Kuivajärven hiekkaranta, Saaren kansanpuisto. Hyvin loiva ja matala hiekkaranta, joka sopii aivan erityisesti lapsiperheille ja auringonpalvojille.
Parveke / terassi:Alakerrassa katettu talon levyinen terassa, jossa kiva vilvoitella saunan jälkeen ja siitä myös portaat laiturille. Asuinkerroksessa ja yläkerrassa myös talon levyiset parvekkeet.
Olohuone:Todella tilava olohuone, jossa laminaattilattia, seinissä puolipaneeli ja valkoiseksi maalattua lasikuitutapetti, vetoniitti katto. Varaava vuolukivitakka antaa lämpöä ja luo tunnelmaa. Ruokailutila on olohuoneen jatkeena ja huikeat maisemat näkyvät molempiin yhtenäisiin tiloihin. Olohuoneesta pääsee koko talon levyiselle parvekkeelle nauttimaan järvinäköalasta.
Makuuhuoneet:Yläkerrassa yhtenäistä tilaa ja uloskäynti parvekkeelle. Seinät on laskettu sivuilta alas asti. Lattiassa parketti ja katto/seinät maalattu levy. Ilmalämpöpumppu huolehtii viilennyksestä tarvittaessa. Tilan voi tarvittaessa jakaa. Alakerran takkahuone ja työhuone toimivat myös mainiosti makuuhuoneina. Molemmissa oma uloskäynti.
Keittiö:Tilava Puustellin keittiö, jossa paljon säilytystilaa, laskutilaa ja saareke. Puunväriset keittiökaapistojen rungot, vaalean harmaat ovet, vaaleat välitilalaatat. Jää/viileäkaappi ja pakastintornit, mikro, liesi, huuva ja astianpesukone.
Muut huoneet:TAKKA- JA TYÖHUONE: Alakerran takkahuoneessa laatta lattiassa, seinissä ja katossa hirsipaneelit. Koko alakertaa lämmittää massiivinen vuolukivitakka. Takkahuoneesta kulku terassille ja siitä portaita rantaan. Viereisessä työhuoneessa laattalattia ja seinissä maalattu lasikuitutapetti. Kulku ulos, tekniseen tilaan ja varastoon.
Saunaosasto:Saunassa vuolukivinen seinään asennettu sähkölämmitteinen kiuas. Lattia laatoitettu ja seinissä hirsipaneeli lämmitettävä kiuas.
Pesu / wc-tilat:Tilava pesuhuone, jossa laattalattia, seinät kaakeloidut ja paneelikatto. Varusteina käsienpesuallas, wc-istuin ja suihku. Tänne mahtuu toinen suihku, jos niin haluaa. Yläkerrassa toinen wc sisääntulon lähellä, jossa laattalattia, seinissä kaakelit, käsienpesuallas kaappeineen ja peilikaappi.
Kodinhoitohuone:Pesuhuoneeseen mennään pukuhuoneen kautta, joka myös toimii kodinhoitohuoneena, tai tilana. Täälläkin on laattalattia ja seinissä kaakelit. Tästä tilasta päästää takkahuoneeseen ja suureen, lämpimään varastoon.
Säilytystilat:Vaatehuone ja alakerrassa suuri, lämmin varasto, jossa sijaitsee myös keskuspölynimurin kone ja ParmAirin ilmanvaihtokone. Täällä myös kaappitilaa. Työhuoneesta pääsee myös tekniseen tilaan. Reilun kokoinen tuulikaappi, jossa laattalattia ja sinne mahtuu hyvin naulakko.
Asunnon kunto:Muuttovalmis, siisti, hyväkuntoinen.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan.
Muita maksuja:Kiinteistövero 673 € vuodessa. Sähkönkulutus 2024 tammi-huhtikuussa 8240 kWh, sisältää käyttösähkön.
Vesi / viemäri:Ojaisten vesihuoltopiirin vesiliittymä. Raskaille jätevesille umpisäiliö 3 m³. Harmaat vedet imeytyskenttä 2,5 m³ suuruisen kaksiosaisen sakokaivon kautta omalle maalle.
Rakennettu:1997
Rakennusaine / katto:Valu, teräsbetonilaatta, alakerta harkoista muurattu, ala- ja välipohja betonilaatalla, yläpohjassa vahva ääneneristys. Teräspilari runko, lautaverhous. Harjakatto peltikatteella. Kaikissa märkätiloissa on vesieristeet. Kahdessa alimmassa kerroksessa lattialämpö.
Lämmitys / tulisijat:Molemmissa kerroksissa varaavat vuolukivitakat. Varaava lattialämmitys sähköllä asuin- ja alakerrassa, yläkerrassa varoiksi patterit. Yläkerrassa ilmalämpöpumppu viilennykseen. ParmAir, ilmanvaihtokone. Lähes joka huoneessa oma termostaatti lattialämmölle.
Energialuokka:Energiatodistus laaditaan kuntotarkastuksen yhteydessä.
Suoritetut korjaukset:Ei ole ollut tarvetta.
Palvelut / yhteydet:Portaassa on oma koulu ala-asteikäisille. Tammelan keskustaan n.10 km, Forssaan noin 18 km, Venesillan leirintäalueelle, jossa kesäravintola 5 km. Saaren kansanpuistoon 3 km ja siellä on Lounais-Hämeen Pirtti, jossa hyvä ruoka. Tien toisella puolella Kaukolan näkötorni. Helsinkiin kantatie 54 kautta reilun tunnin ajomatka.
Hintapyyntö:325.000 €
Muuta:Portaassa ja Portaan ympäristössä on paljon järviä, tässä suurimpia, jotka mahtuvat n. 10 km:n säteen sisäpuolelle: Pyhäjärvi, Kuivajärvi, Liesjärvi ja Liesjärven kansallispuisto, Ruostejärvi, pienemmistä puhumattakaan. Myös Torronsuon kansallispuisto, Eerikkilän urheiluopisto jne. ovat lähes samoilla etäisyyksillä. Nyt neuvon ottamaan Google apuun ja laita hakuun vaikkapa Tammela – Porras.