Edellinen
Seuraava

Haluatko jotakin persoonallista? Tässä upea rinnetalo, jossa tilaa tarvittaessa isollekin perheelle. Hieno sijainti luonnonpuistojen ja järvien läheisyydessä.

Tämä eri tasoissa polveileva rinnetalo on valmistunut 1997 Riihivalkamaan peltojen kupeeseen, 6-7 km päähän Tammelan ja Forssan keskustoista. Pinta-alaa talolla on 150/190 m² +yläkerta n. 40 m², jota ei korkeutensa puolesta lasketa huoneistoalaksi. Yläkerrassa 2 ”makuuhuonetta”, aula ja wc.  Asuinkerroksessa on 2 mh, takkahuone, keittiö, ruokailu, olohuone, 2x wc, vh, khh, pesuh, sauna ja tekninen tila. Talon edustalla on noin 40 neliön terassi. Talo on hyvin päivitetty tämän päivän tasolle. 2140 m²:n tontille mahtuu myös 46/57 m²:n autotalli, leikkimökki ja maakellari. Tammelan Pyhäjärvi reilun kilometrin päässä, Riihivalkaman kouluun alle 2 km, Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot 4-11 km, Saaren salmi ja kansanpuisto 7 km, Ilvesreitille matkaa noin kilometri. Tilalla vesioikeuksia Kolmikkaanjärveen.  Pikavuoron pysäkille (Helsinki -Pori) 500 m. Mikä sijainti ja mitkä harrastus- mahdollisuudet.

 

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Peltomäentie 37, Tammela. (Postiosoite on 30100 Forssa).
Alue / kaavoitus:Kohde sijaitsee kaava-alueen ulkopuolella Riihivalkaman kylässä.
Tyyppi / pinta-ala:Rinneratkaisu, jossa tilat eri tasoissa. Sisääntulokerroksessa alimmalla tasolla on olohuone, makuuhuone ja takkahuone, muutamaa porrasta ylempänä sisääntuloaulat, keittiö, ruokailutila, makuuhuone, 2 x wc, kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna. Loppukatselmuksen mukaan yläkerta ei huonekorkeuden eikä porrasyhteyden osalta täytä asuinhuoneilta edellytettäviä ominaisuuksia eikä niitä siten lasketa kerrosalaan. Yläkerrassa kaksi makuuhuonetta, aula ja wc. Näitä ei ole laskettu mukaan asuinneliöihin. Asuinrakennuksen asuinpinta-ala on myyjän ilmoituksen mukaan 150 m² ja kokonaisala 190 m² + yläkerta noin 40 m². Lisäksi lämmin autotallirakennus 46/57 m², leikkimökki ja maakellari.
Kiinteistötunnus:834-433-1-86, Päivänsäde.
Kiinnitykset:Panttikirjoja valmiiksi haettuna 84.000 euron edestä, joita voit käyttää oman lainasi vakuutena niin halutessasi. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset:Autotallirakennus, 46/57 m². Kahdella kippiovella varustettuun talliin mahtuu tarvittaessa 3 autoa. Tallissa on ilmastointi, ilmalämpöpumppu ja katolla kasvaa nurmikko. Lisäksi maakellari ja leikkimökki.
Tontin kuvaus / koko:2140 m²:n rinnetontti, josta mahtavat näkymät yli peltojen. Täällä ollaan omassa rauhassa, vaikka naapurustossa onkin muita taloja. Rinnetonttia on porrastettu ja koristeltu istutuksin ja sepelein. Hiljan asennetut LED-valot valaisevat kaunista pihaa. Taloon on jo aiemmin asennettu paljon valaisimia, jotka myös vaihdettu LED toimisiksi. Sisääntulo tontille on väljä ja autolla voit ajaa suoraan autotallin eteen.
Ranta / järvi:Oikeudet: Tilalla on oikeudet yhteisiin vesialueisiin 834-876-11-0, Kolmikkaanjärvi. Myös kunnalla on paljon kuntalaisten käytössä olevia rantoja lähellä sijaitsevalla Pyhäjärvellä. Ranta / järvi: Tammelan Pyhäjärvelle matkaa noin kilometri. Kunnalla on paljon uimapaikkoja Pyhäjärvellä ja kunnalta voi vuokrata venepaikan. Upea Saaren salmi ja Saaren kansallispuisto ovat järven vastakkaisella puolella, Kuivajärvellä, jonne matkaa noin 8 km. Kannattaa katsoa vielä netistä Tammelan järvitarjontaa, se on melkoisen mahtava.
Parveke / terassi:Talon etupuolella on noin 40 m²:n terassi, josta upeat näkymät pelloille etelän ja lännen suuntaan.
Olohuone:Rinnetalon alimmalta tasolta, korkean katon alta, löytyy kodikas olohuone, takkahuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Näköyhteys myös muutama porras ylempänä sijaitsevaan ruokailutilaan. Keskellä kaikkea on lämpöä luovuttamassa ja tunnelmaa tuomassa massiivinen, valkoinen varaava takka, jonne huoletta voi laittaa 60 cm halkoja. Tuli näkyy sekä takkahuoneeseen, että olohuoneeseen. Yläkerran portaat on muurattu takan yläpuolelle ja niiden takana jatkuu hormi. Yläpellin sulkemalla, saa massiivisen lämpövarauksen. Olohuoneessa on vaalea laminaatti lattiassa, seinät maalattu ja katossa äänieristelevy.
Makuuhuoneet:Makuuhuoneissa laminaattia lattioissa, seinät maalatut ja katoissa äänieristelevyt, yläkerrassa paneelikatot. Aikuisten makuuhuoneesta pääsee suoraan wc-tiloihin ja tilavaan vaatehuoneeseen. Yläkerrassa on makuuhuoneissa paljon säilytystiloja. Yläkerran makuuhuoneiden väliin jää reilun kokoinen aula.
Keittiö:Ruokailutilaan avautuvassa keittiössä on valkoinen laattalattia, valkoiset keittiökaapistot, paljon vetolaatikoita ja työtasot kiveä. Kodinkoneina, induktio liesitaso, liesituuletin, erillisuuni, mikro, jääkaappi/pakastintorni (2021) ja astianpesukone. Paljon työ- ja laskutilaa. Keittiö koneineen on uusittu 2016.
Ruokailutila:Ruokailutila keittiön ja olohuoneen välimaastossa keittiön kanssa samalla tasolla. Ruokailutilassa myöskin valkoinen laattalattia.
Muut huoneet:Takkahuone: Takkahuone on olohuoneen perällä ja toimii tarvittaessa mainiosti makuuhuoneena. Valkoinen laattalattia ja seinät maalatut. Takkahuoneesta käynti terassille. Upea valkoinen varaava takka.
Saunaosasto:Lattia laatoitettu, seinät ja katto paneloidut, taustaseinä kivilaattaa, tähtitaivas valaistus. Saunaan vaihdettiin sähkölämmitteinen tolppakiuas 2021, jossa myös valaistus. Sauna on remontoitu 2016 ja silloin asennettu vastakkain istuttavat muotolauteet. Saunassa on ikkuna, varaus puukiukaalle ja musiikki valmius.
Peseytymistilat:Tilavan pesuhuoneen lattia myös laatoitettu, kahdet suihkut, joissa kiinteät yläsuihkut, seinissä kaakelit ja katossa paneelit.
Pesu / wc-tilat:Alakerrassa on kaksi wc:tä, talon molemmissa päissä ja yläkerrassa omansa.
Kodinhoitohuone:Reilun kokoinen kodinhoitohuone, jossa paljon kaappitilaa ja riittävästi tasoja. Pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle hyvää tilaa. Laattalattia ja uloskäynti lähellä.
Säilytystilat:Ikkunallinen vaatehuone, makuuhuoneissa ja eteisessä kaapistoja, tilavat tuulikaapit, joissa kaapistoja ja toisessa vesipiste. Yläkerran räystäiden alusissa paljon säilytystilaa. Ulkona terassin alla on varastotilaa ja autotallikin on lämmin.
Asunnon kunto:Talo on erittäin hyvässä kunnossa ja muuttovalmis. Talon on tehty sekä kosteuskartoitus, että kuntotarkastus.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan.
Vesimaksu:Kulutuksen mukaan, perusmaksu 115,00 € vuosi, sisältää alv. + puhdas vesi 1,89 €/kuutio sisältää alv.
Sähkö:Sähkö ja öljy: Sähkön kulutus noin 9.000 kWh vuodessa ja öljyä kuluu noin 1.300 l vuodessa. Asuinkustannukset tämän hetken hintatason mukaan reilu 300 € kuukaudessa. Myös autotalli on pidetty lämpimänä talvella, noin 16 asteessa.
Muita maksuja:Kiinteistövero noin 305 € vuodessa.
Vesi / viemäri:Etelä-Tammelan Vesihuolto Oy:n vesiliittymä ja jätevedet kahden kaivon kautta imeytykseen. Viemärilinja kulkee tontin rajalla.
Rakennettu:1997
Rakennusaine / katto:Betoni harkko, teräsbetonilaatta, ontelolaatta, puurunko, lautaverhous, harjakatto peltikatteella. Takkahuoneen/olohuoneen, pesutilojen, saunan ja tuulikaapin väliseinät muurattu.
Muiden materiaalit:Autotallissa maanvarainen betonilaatta, puurunkoinen lautaverhottu. Autotallissa vesipiste, ilmalämpöpumppu ja kaksi kippiovea.
Lämmitys / tulisijat:Öljysäiliö täytetty 21.6.2022, noin 1,5 vuoden lämmityskustannukset hoidettu. Öljylämmitys, vesikiertoinen lattialämmitys, yläkerta pattereilla. Massiivinen varaava takka, jossa suuluukut olohuoneeseen ja takkahuoneeseen. (Lämmitystä on helppo muuttaa esim. ilma-vesilämpöpumpulle. Alustavien tiedustelujen mukaan Aran avustusten jälkeen maksettavaa jää ehkä noin 10.000 €. Jos katsoo tarpeelliseksi.) Ilmalämpöpumppu asennettu asuinrakennukseen 7.7.2022.
Energialuokka:Energialuokka E 2018
Ilmanvaihto:Koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla.
Suoritetut korjaukset:2016 katto uusittu, ruoteita lisätty/vahvistettu, vesikourut ja syöksytorvet uusittu, (hulevedet salaojien kautta kaivoon) salaojat ja viemärit huuhdeltu, talo ja autotalli ulkoa maalattu, kattojen sisäpinnat maalattu, kaikki sisäseinät maalattu, väliovet vaihdettu, kaapistoja lisätty, liukuovikaapistot yläkertaan, rakennettu uusi terassi, noin 40 m², jonka alapuolella puusuoja ja varastotilaa, keittiöremontti - kaapistot - kivitasot - keittiön koneet - pinnat, pesuhuone ja sauna lattiasta kattoon, pesuhuoneen ja saunan käyttövesiputket uusittu, kiuas uusittu 2021, 2016 asennettu/vaihdettu LED valot taloon ja 2022 pihavaloihin, 2017 autotalliin asennettu ilmalämpöpumppu, 2018 yläkertaan vesikiertoiset patterit, joiden putkistot uusittu, 2018 autotallin räystäät jatkettu ja asennettu LED valot, 2020 koneellisen ilmanvaihdon kanaalit puhdistettu, autotallin lattia pinnoitettu 2021, kiuas uusittu 2021, samoin jääkappi/pakasteyksikkö. Tästä talosta on todellakin pidetty huolta. Asennettu ilmalämpöpumppu asuinrakennukseen 7.7.2022.
Tulevat korjaukset:Yläkerran varauloskäyntiin pitää rakentaa turvakaide. Taloon on tehty kosteuskartoitus 8.9.2021 ja kuntokartoitus, 6.4.2022, tietoa raporteista saa välittäjältä.
Palvelut / yhteydet: Forssan ja Tammelan palvelut noin 7-8 km:n päässä. Riihivalkaman kouluun noin 2 km, mutta peltojen läpi pääsee oikaisemaan. Lapsille leikkipuisto läheisyydessä, joskin hieman huoltoa vailla. Pikavuoron bussipysäkille matkaa noin 500 m ja sinnekin on kunta rakentanut hienon parkkipaikan tolppapistokkeineen töihin lähtijöille. Etäisyydet: Tässä talossa olet reilun tunnin matkan päässä Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Riihimäeltä, Hyvinkäältä ja Salosta. Kaikki isot kaupungit siis sopivan ajomatkan päässä!
Hintapyyntö:219.000 €
Muuta:Keskuspölynimuri, valokuitu (20 €/kk), kaapeli tv, älylukitus, valvontakamerat. Harrastukset: Pyhäjärvi on yksi kuharikkaimmista järvistä, ja se on kivenheiton päässä. Lähistöllä myös Torronsuon sekä Liesjärven kansallispuistot ja Eerikkilän urheiluopisto. Torronsuon ja Lesjärven yhdistävä Ilvesreitti kulkee noin kilometrin päässä talosta. Saaren kansapuisto, Kaukolan harju ja näkötorni, josta jo Edelfelt aikanaan (1890 Kaukolanharjun auringonlasku) maalasi yhden kuuluisimmista tauluistaan, on patikkamatkan päässä.
Ajo-ohje:Valtatie 2:lta ensin Riihivalkamantielle, sitten Peltomäentie, talo oikealla 37.