Edellinen
Seuraava

Talviasuttava hirsimökki ja paljon piharakennuksia odottaa uusia lomanviettäjiä Teurajärven rantamilla.

1995 rakennetun ja 2010 laajennetun mökin pinta-ala on noin 56/83 m² + kuisti. Täältä löytyy sisäkäymälä, sähköt, oma kaivo, takka, ilmalämpöpumput ym. Pihasaunassa saat kunnon löylyt ja välillä voit pulahtaa terassille upotettuun kylpytynnyriin. Saunatuvassa on takka ja parvi, vaikkapa vieraiden yöpymiseen. Voit halutessasi pulahtaa yhteiskäytössä olevalta laiturilta Teurajärveen, jonne matkaa 100 metriä. Lisäksi autotalli, kahden auton autokatos, talli, varasto/ puusuoja, maakellari, puusee, grillikatos ja kasvihuone. Aurinkoinen, rehevä Mustialan yhteismetsän vuokratontti on kooltaan 2500 m² ja vuosivuokra 1.130 €/v. Toiseksi viimeinen mökki tien päässä.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Mertalammintie 169, 31230 Tammela, Susikas.
Esittely:04.06.2024 klo 17:00-17:30 ja tietenkin myös sopimuksen mukaan. Esittelee Jani Hirsimäki Myyntiedustaja, IAT puhelin 040 7733430, jani.hirsimaki@kiinteistopire.com. Tervetuloa!
Alue / kaavoitus:Kohde sijaitsee Tammelan kunnan Mustialan kylässä, Teurajärven läheisyydessä ja alueella on ranta-asemakaava.
Tyyppi / pinta-ala:Talviasuttava hirsimökki, jossa tupa, keittiösyvennys, ruokailutila, olohuone, pakastava käymälä, yläkerrassa kaksi makuutilaa ja parveke. Pinta-ala n. 56/83 m² + kuisti n. 11 m². Saunarakennus, jossa myös huone ja parvi n. 19 /25 m² ja iso terassi kylpytynnyrillä varustettuna, autotalli n. 24 m², kahden auton katos + varasto n. 38 m2, maakellari, talli n. 10 m², varasto, grillikatos, puucee ja pieni kasvihuone. Neliöt ulkomitoin mitattuna. Mökillä lähes asuttu ympäri vuoden 8 vuotta.
Tontin kuvaus / koko:Mustialan yhteismetsän vuokratontti, joka sisältää käyttöoikeuden alle 100 metrin päässä sijaitsevaan Teurajärveen ja siellä olevaan laituriin. Tontti on helppo hoitoinen, rehevä ja aurinkoinen. Pinta-alaltaan tontilla on 2500 m². Vuokrasopimus on uusittu ajalle 1.6.2024 - 31.5.2055. Vuosivuokra 1.130 €.
Ranta / järvi:Vuokrasopimuksessa on oikeus kahden virkistysalueen käyttöön, joista toisessa yhteiskäytössä oleva laituri. Käyttäjiä ehkä 5-8 yksikköä. Laiturin päässä on hyvä uimasyvyys, aikuista noin rintaan asti. Vesi on tummaa, mutta uimakelpoista, tyypillinen metsäjärvi. Matkaa järveen mökin pihasta noin 100 metriä. Teurajärvi on Kanta-Hämeessä Tammelassa Lautaportaalla sijaitseva järvi, jonka pinta-ala on 33 ha, pituus 1000 metriä ja leveys 450 metriä. Etelärannalta saa alkunsa kaksi kilometriä pitkä Teurajärvenoja, joka yhtyy Susikkaanjokeen. Järven rantaviiva on 3,7 kilometriä pitkä ja sen ranta on pääosin moreeni- ja kalliopohjaista metsämaastoa.
Parveke / terassi:Mökin edustalla on iso kuisti ja lisäksi yläkerrassa tilava parveke. Saunarakennuksessa iso terassi ja terassilla kylpytynnyri.
Olohuone:Olohuoneessa, jota voi käyttää myös makuuhuoneena on lautalattia ja katto sekä seinät paneloitu. Yläkerrassa on kaksi makuutilaa ja varastotilaa. Saunarakennuksen takkahuoneessa makuutilaa samoin myös parvella matala makuutila.
Keittiö:Keittiölle oma tilansa ja se avautuu tupaan. Keittiössä kaapistoja, tiskiallas, sähköliesi, liesituuletin, jääkaappi ja pakastin. Pihasta löytyy myös grillikatos, jossa hyvät tilat kokkailla. Ruokatarvikkeiden säilytyksessä loistavana apuna toimii hieno maakellari, jonne voit varata hillot ja mehut vaikkapa talven varalle. Niin ja satoa voit kasvattaa omassa kasvihuoneessa.
Ruokailutila:Tuvassa on muovimatto lattiassa, seinät hirttä ja katossa paneelia. Tuvassa on hyvin tilaa ruokailulle ja hormin toisella puolella olevaan tilaan voi vaikka yövyttää vieraita. Lämpöä ja tunnelmaa luovuttaa massiivinen varaava takka. Tuvasta portaat yläkertaan.
Saunaosasto:Saunarakennuksessa on pukuhuone, jossa varaava takka ja viilennyksestä huolehtii ilmalämpöpumppu. Täällä voi majoittaa vieraita ja parvelta löytyy lisää matalaa nukkumatilaa. Rakennuksessa on hirsiseinät, lattia laatoitettu ja puilla lämmitettävästä kiukaasta lähtee makoisat löylyt. Pesuhuoneessa myös lattia laatoitettu, seinät kaakeloitu ja paneelikatto. Varustuksena suihku, pyykinpesukoneelle tila ja liitos. Vesi tulee pumpulla omasta kaivosta. Isolla terassilla voi pitää vaikka tanssit ja sivuun on vielä upotettu hienosti kylpytynnyri.
Pesu / wc-tilat:Mökissä jäädyttävä wc (tilasta myös uloskäynti) ja ulkona puusee.
Asunnon kunto:Rakennuksista on pidetty hyvää huolta ja ovat oikein hyvässä kunnossa.
Vapautuminen:Heti vapaa.
Sähkö:Rakennukset ovat sähköistettyjä. Myös voimavirta löytyy.
Muita maksuja:Kiinteistövero 335, 82 €/v. Tiemaksu noin 70 €/v (riippuen aurauksien määrästä). Jätemaksu 70 €/v, yhteinen jätepiste Mertalammintien alussa.
Vesi / viemäri:Käyttövesi pumpulla omasta kaivosta. Vesi on tutkittu 2022 kesällä ja on hyvälaatuista. Jätevedet kolmen kaivon kautta imeytyskenttään.
Rakennettu:1995 ja laajennettu 2010. Sauna, puuliiteri ja kesäkeittiö 1995, pienempi talli 2007, autokatos, maakellari ja kaivot 2009, autotalli 2011.
Rakennusaine / katto:Laatalle valettu, eristeet, lautalattia. Seinät höylähirttä, eristeet, hirsipaneeli. Harjakatto, peltikatteella ja eristeet. Kolminkertaiset ikkunat.
Lämmitys / tulisijat:Tuvassa varaava takka, ilmalämpöpumppu ja muuten sähköpattereilla. Saunarakennuksessa varaava takka ja ilmalämpöpumppu.
Ilmanvaihto:Painovoimainen. Pakastavassa käymälässä poistopuhallin.
Palvelut / yhteydet:Tammelan keskustaan n. 15 km, Forssaan n. 20 km, Urjala as n. 20 km, Urjalaan n. 25 km, Hämeenlinnaan n. 45 km, Lopelle n. 40 km ja Riihimäelle n. 60 km.
Hintapyyntö:119.000 €.
Ajo-ohje:Turun suunnasta ajettaessa käänny 10 tieltä Lautaportaan suuntaan, aja (noin 10 km) niin kauan kun tulee T-risteys ja käänny oikealle, aja noin 2,1 kilometriä ja käänny oikealle Mertalammintie, aja 1,7 kilometri ja mökki oikealla. (Toiseksi viimeinen mökki ja Y-risteyksestä valitse oikealle). Hämeenlinnan suunnasta tultaessa käänny Teuron kylätielle oikealle ja aja kunnes vasemmalle kääntyy Mertalammintie. Riihimäen tulijat voivat ajaa kantatie 54 pitkin yli kymppitien Teuron kylätielle ja sitten Mertalammintielle. (No täältä on parempi tie myös Turun sunnasta tulijoille). Mertalammintiellä on puomi, joten jos tutustut omatoimisesti, varaudu pieneen kävelymatkaan, 1,2 km.