Edellinen
Seuraava

Kirjaviston tila, sairaala / asuinrakennukset (entinen Nokan sairaala)

Vuosina 1968 ja 1969 rakennettiin uutta Nokan sairaalaa Forssan ja Jokioisten rajalle. Paikakseen se sai upean 14 hehtaarin harjun hiekka-pohjaisen Särkilammin ja Loimijoen välissä. Suurin osa tilasta rajoittuu vesistöihin ja rantaviivaa kertyykin toista kilometriä. Tänne nousi sairaalarakennus, kooltaan reilut 5000 m², erilaisia asuntoja 19 kpl, n. 1600 m², lämpökeskus-, vesilaitos- ja autotallirakennukset, n. 600 m² + rantasaunat, tenniskentät, laiturit ym. Kiinteistöllä on oma, hakkeella toimiva lämpölaitos sekä oma vesilaitos – hyvin omavaraista ja hyvin kotimaista. Ja sitten mikä sijainti, Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle noin 100 km ja Hämeenlinnaan 60 km. Tämä kiinteistö taipuu moneen käyttöön.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Särkeläntie 6, 30100 Forssa.
Alue / kaavoitus:Jokioisten kunnan Lammin kylässä, aivan Forssan rajalla, Särkilammin ja Loimijoen varressa, kaava-alueen ulkopuolella. Jokioisten kunnasta saamamme tiedon mukaan kiinteistön rakentamisella ei ole minkäänlaisia kaavallisia esteitä.
Tyyppi / pinta-ala:Sairaalarakennus, 5105 m², kolmessa kerroksessa + kellari, rakennusaineena betoni/tiili. Voi käyttää myös asumiseen. Asuintalo/huoltorakennus, 216/396 m², yksi iso asunto, lämpökeskus ja vesilaitos, betoni/tiili. Rivitalo, 381/489 m², 6 asuntoa, puurunko/tiiliverhous. Asuinkerrostalo, (luhtitalo) 449/756 m², 11 asuntoa, kaksi kerrosta, betoni/tiili. Pientalo 240 m², yksittäinen pulpettikattoinen erillistalo upealla harjulla. Autotalli/talousrakennus lämmin, 294 m², yhteinen sauna, pesutilat, kuivaushuone ja huoltotilat talonmiehelle. Rannassa yhteiskäytössä saunarakennus 20 m², huvimaja, grillikatos. Hakevarasto ja kalustesuoja.
Kiinteistötunnus:169-406-2-185 Kirjavisto
Kiinnitykset:Panttikirjoja valmiiksi haettuna 5.000.000 € edestä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Kerros / hissi:Sairaalarakennus on kolmikerroksinen ja on hissi.
Tontin kuvaus / koko:Kiinteistön pinta-ala on 13,9480 hehtaaria ja aloitetaanko sillä, että rantaviivaa Loimijokeen on noin kilometri ja Särkilammin hiekkarantaa noin 150 metriä. Näiden väliin jään upea hiekkaharju mäntyineen ja vanhoine puineen ja vesistö näkyy kummallakin puolella. Rivitalojen takapuolelle jää nurmikentät/puisto tenniskenttineen ja liukumäkineen. Rivitalojen rinnepihat avautuvat etelän suuntaan, jossa upeat maisemat joelle. Sairaalarakennuksen eteläpuoli on kaunista koivikkoista puistoa ja Joen rannassa on rantasauna, huvimaja, laituri ja muita rantaelämään sopivia elementtejä. Sairaalan sisääntuloalueet on asvaltoituja.
Ranta / järvi:Särkilammi on hiekkapohjainen, 8,5 m syvä, pituutta 300 metriä, leveyttä 250 metriä ja pinta-alaa 5 hehtaaria. Puhdas, rauhaisa lammi, jonka vastarannalla myös ympärivuotista asutusta. Särkilampi laskee Loimijokeen. Rannassa laituri ja tosiaan aivan hiekkapohja. Lammista otetaan vettä noin 1 200 m³ vuorokaudessa Jokioisten vedenjakeluverkkoon. Lampi sijaitsee jääkauden jälkeen muodostuneessa supassa. Särkilammi on osana pitkittäis-harjujaksoa ja siksi siinä on hyvät vesivarat. Suppia syntyi jääkauden jälkeen harjuihin. Jäätikön sulamisvesien hautaamat jäävuorenkappaleet sulivat myöhemmin, jättäen paikalle syvän kuopan, eli supan. Supat täyttyivät, merenpinnan laskettua alemmaksi, harjuihin kertyneellä pohjavedellä. Loimijoen tuntevat kaikki ja sitä myöden voi vaikkapa mennä kanoottireissulle Poriin.
Keittiö:Puitteet suurkeittiölle ja laitosruokalalle
Saunaosasto:Autotallirakennuksen toisella puolella on asukkaiden käytössä pesutilat ja sauna. Loimijoen rannassa on hirsirakenteinen rantasauna, jossa puilla lämpiävä sauna. Saunan edustalla laituri ja toinen laituri Särkilammilla, jossa hiekkapohja.
Asunnon kunto:Rakennusten kunto: Sairaalarakennus on aikanaan hyvin rakennettu ja siitä on pidetty huolta. Tiloissa on kaiken aikaa ollut toimintaa, joten toimivuudesta on pidetty huolta. Asunnot ovat vuokra-käytössä ja kaikki toimii. Korjaustarve riippuu täysin tulevasta käyttötarkoituksesta.
Vapautuminen:Myydään vuokrattuna.
Muita maksuja:Kiinteistövero noin 7.000 €.
Vesi / viemäri:Oma vesilaitos, puhdas vesi omasta kaivosta. Jätevedet kaupungin verkkoon.
Rakennettu:1968-1969
Lämmitys / tulisijat:Oma hakkeella toimiva lämpölaitos, josta lämpö kaikkiin rakennuksiin.
Ilmanvaihto:Koneellinen ilmanvaihto.
Yhteiset tilat:Rivitalojen autotallirakennuksessa sauna, pesutila ja kuivaushuone. Rannassa rantasauna, huvimaja ja grillikatos.
Suoritetut korjaukset:Lämpökeskuksen remontti parhaillaan menossa, hakkeen polttokattila uusitaan.
Tulevat korjaukset:Hissin uusinta
Hintapyyntö:1.090.000 €
Muuta:Tilojen vuokraus: Asuntoja 18 kpl + omakotitalo, kaikki vuokrattu edelleen. Sairaalarakennuksesta noin 2/3 on vuokrattuna. Sijainti: Kiinteistö sijaitsee kakkostien (Helsinki-Pori) läheisyydessä, Jokioisten ja Forssan Kaupungin rajalla. Forssaan ja Jokioisille on matkaa noin 5 km. Helsinkiin reilu 100 km, Turkuun, Tampereelle ja Poriin noin 100 km ja Hämeenlinnaan 60 km.